78188

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 2. 1. 2016
Re: Moučkový cukr

Já bych řekl, že to je metoda poměrně nespolehlivá. Prašnost moučkového cukru totiž obrovsky záleží na vlhkosti prostředí. Pokud je vlhkost nad 80 % moučkový cukr jakožto hydroskopická látka vlhne a prach se shlukuje, takže nepráší. Na každé další ošetření se může vzít pokaždé nový moučkový cukr, ale stačí aby bylo někdy v létě po týden hodně deštivé a zároveň teplé počasí a slabě navlhnou i kilovky cukru už v prodejně. Běžný spotřebitel to nepozná, protože tam jsou protihrudkující přísady, ale roztoč na snížené prašnosti cukru ano.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 67739


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(37.188.231.5) --- 3. 1. 2016
Re: Moučkový cukr

Jedna polévková lžička na včelstvo nasypaná do kuch. sítka a potřepat nad včelstvem do uliček. Takže nějaké hrudky nevadí.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 67740


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu